Etter min mening er det for mange kvinnelige designere som tegner klær til menn, og for mange menn som tenker mer kvinnelig enn mannlig uten å kjenne / se mennenes virkelige behov.
Derfor blir det tegnet og designet klær for menn med for mange kvinnelige detaljer, som vi menn burde hvert spart for. Det gjelder både designets iboende løsninger og funksjonalitet.
Når det for eksempel gjelder lommer på herreklær er de ofte feilplasserte og for grunne. Herrer ønsker dype lommer. Blant annet fordi vi ikke bruker vesker som kvinnene gjør. Dette gjelder klær til fritid, reise, møter og selskap, eller andre anledninger der det ikke tas nok hensyn til mennene som skal bære klærne. Og de praktiske løsninger som menn har behov for. I 1930 årene opplever en endret standard, en herremote som er nesten den samme som i dag. Nå kommer hatten, frakken, dressen med slag lange bukser med oppbrett. Etter 1930 årene forandrer herremoten seg lite, slagene veksler mellom brede og smale slag, dobbelkneppet eller enkeltkneppet skiftende opp igjennom årene. Bukser med eller uten oppbrett. Til og med i skrivende stund i 2009 har herremotene nesten ikke forandret seg når vi ser klassisk og historisk på det.

Lampan

Riktig baderomsbelysning skaper en helhetlig stemning på badet - Lampan.no

Fortsatt er vi menn ikke blitt kvitt fallos symbolet slipset, skjorten med krage. Design vi har slept etter oss helt fra århundreskiftet. Det er for lite debatt om klær til menn. Vi bare fortsetter i samme spor. Jeg synes det er på tide med en debatt om design og funksjonalitet når det gjelder klær til menn. Manglende debatt om klær for menn er noe av grunnen til hvorfor sportsklærne har overtatt mye av herremotene. Ikke nødvendigvis fordi vi menn ønsker å kle oss sporty, men fordi mange av oss finner mer behagelige løsninger og bedre komfort i arbeidstøy og sportsklær.