Pels er ut!

Pels er på vei ut, og jaggu er vi glad for det!

Færre og færre motebevisste mennesker bruker pels – og heldigvis har flere og flere butikker sluttet å selge ekte pels, takket være bevisste, dyrevennlige forbrukere.Pels
Det faktumet at de aller fleste pelsdyrene har en svært trist skjebne er godt dokumentert.

Du har kanskje fått med deg brennpunkt på NRK der de tok for seg pelsoppdrett? Trist, skummelt og ikke minst provoserende!
Det er ikke bare i Kina det foregår, det er i vestlige lang også, inkludert Norge, er pelsdyrene noen av verdens mest ulykkelige bruksdyr.

Rovdyr av naturen som menneskeskye og har et stort behov for å bevege seg på store områder, blir sperret inne i små, trange bur livet ut. For ikke å snakke om sykdommene, de psykiske og fysiske forstyrrelsene og slaktemetodene.
Dette kaller man “næring” og “arbeidsplasser i distrikter”. Dette er ikke helt sant med distriktspolitikk, siden de fleste pelsbønder har pelsdyrfarmer som biintekt.

Hatteshoppen

Stilfull flosshatt av god kvalitet. Setter to prikker over i'en på antrekket dit

Olka sportreiser

Vi arrangerer turer til ulike treningsleir med svømming i Sverige

Tente

Lydabsorberende runde hjul laget av polypropylen med støtdemping

 

Ja til et pelsfritt Norge

Det er flere som synes at både ekte- og fuskepels er litt vulgært. Ekte pels er noe vanskelig å rengjøre, pelskåper er derfor upraktisk. Er du blant dem som synes at pels er fint, så finnes det heldigvis fuskepels, som ser fantastisk ut!

NOAHs PelsUT-kampanje har siden 2003 arbeidet med å få stadig flere klesbutikker pelsfrie. Initiativet startet som et samarbeid mellom NOAH, svenske Djurens Rätt og danske Anima. Noen av de første som NOAH jobbet for å få pelsfrie var Varner-gruppen: De utformet til slutt en policy for alle sine 11 kjeder, som inneholder avstandtagen til bl.a. pels. I dag er det over 100 butikker og kjeder på NOAHs pelsfrie liste – noen har skrevet kontrakt via NOAH og andre har skrevet kontrakt gjennom organisasjoner i utlandet.

Her er noen av de store pelsfrie aktørene:

B-Young, Bik Bok, Boys of Europe, Cubus, Dressmann, Esprit, Filippa K, Fransa, Gant, Gina Tricot, Guess, Hennes & Mauritz, Indiska, Inwear, Jack&Jones, Jackpot, JC Jeans & Clothes, KappAhl, Lindex, Massimo, Dutti, Matinique, Peak Performance, Ralph Lauren, OP Risøe AS, Urban, Vero Moda

Så neste gang du skal kjøpe deg nye klær, vær en dyrevenn og velg en butikk som er pelsfri.