Nå skal du få lære å lage pizza på grillen. For det var ikke enkelt første gang jeg prøvde meg på det, men så kom jeg over et godt råd, og det funker som bare det. Og pizza fra grillen er så sinnsykt godt og ikke minst, så lukter, smaker og ser den ut som pizzaen du får i Italia. Nærmere bestemt Napoli. Alle vet at de beste pizzaene kommer fra Napoli.

Aller først må du kjøpe deg en pizzastein. Den får du hos f.eks. Plantasjen, rund eller firkant, koster rundt 3 – 400 kroner.

Så må du legge pizzasteinen på grillen FØR du setter på gassen, eller varmer opp!
Lag pizzadeig. Når den har hevet, så kjevler du den ut på bakepapir. Legger på fyllet, som for min del består av litt sterk pizzasaus. Parmaskinke. Parmesanost eller annen ost med mye smak. Krydre litt. Skal være enkel, men med mye smak. Det får du garantert her.

Når du kjøpte pizzasteinen fikk du også med en aluminiumsplate på samme størrelse som steinen, og oppå her legger du nå bakepapir med pizzaen på. Ut til grillen og får pizza m/ bakepapir over på steinen som nå er varm. Pass deg!! Når pizzaen har lagt på stinen (fortsatt på bakepapir) noen få minutter, til bunnen har stekt bare litt, men nok til at du kan DRA bakepapiret ut, vekk. Så steiker du den ferdig. Det går ganske fort på grill, så pass på!!

Når pizzaen er ferdig, får du den lett over på aluminiumsplaten igjen. Festen kan begynne. For nå kan du bare glede deg. Ha gjerne litt ruccola over. Mmm. Og vin så klart i glassene.

Finnes ikke noe bedre på jord.